Over ons

Maak kennis met ons! 

fp-berlin.png

Een 100+ jaar oude geschiedenis

FP Francotyp levert frankeermachines en andere postverwerkingsmachines (vouwmachines en omslagvulmachines). FP maakt al vanaf 1923 (frankeer)machines, een geschiedenis van ruim 90 jaar.

We bedienen in België ruim 5.000 klanten en hebben een landelijk netwerk van monteurs en adviseurs. We werken bij Francotyp met lokale verkoopvertegenwoordigers en servicemonteurs en zijn dus altijd dicht bij u in de buurt.

FP Francotyp België is gevestigd in Antwerpen. De administratieve en ondersteunende werkzaamheden worden gedaan vanuit het regionale kantoor in Nederland.

Wij doen er alles aan om u een goede service te geven. Bij vragen, problemen of storingen kunt u eenvoudig contact opnemen met onze helpdesk. Onze helpdesk is tweetalig en zorgt ervoor dat uw probleem zo snel mogelijk wordt opgelost, of uw vraag wordt beantwoord.

We hechten groot belang aan een goede bereikbaarheid. U kunt uw vragen stellen via telefoon, e-mail en via onze servicepagina op deze website. Wij streven naar een korte responstijd.

FP staat midden in de maatschappij

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit. Voor de mensen van FP is dit een belangrijk onderwerp. Zowel formeel als informeel wordt er regelmatig over deze thema's gesproken. Wat we doen:

  • CO2 neutrale postbezorging
  • Groene stroom
  • Grondstofvriendelijke verwerking oude machines (cradle to cradle). Het afval van FP wordt gescheiden afgevoerd en we gebruiken voor het schoonmaken van onze machines een speciale bio spoelbak.
  • Omschakeling van rode naar blauwe inkt voor frankeermachines. Blauwe inkt is minder milieubelastend, omdat het geen fluorescerende bestanddelen bevat.
sunset-header.jpg

Raad van bestuur

Carsten-Lind_2.jpg

Carsten Lind

CEO

Geboren in 1965, M.Sc, Ba en EMBA van Kellogg-WHU.

Carsten Lind heeft langdurige ervaring in techbedrijven: hij was 13 jaar lang regionaal CEO bij internationale IT & consultingbedrijven als CSC en Fujitsu en bij Asterion (voorheen Pitney Bowes), een leverancier van e-mailcommunicatie en Business Process Outsourcing (BPO). Voordat hij bij FP in dienst trad als het nieuwste lid van de Raad van Bestuur, was hij Managing Partner bij Bavaria Industries Group AG, een in München gevestigde investeringsmaatschappij, waar hij als actief voorzitter voor portfoliobedrijven fungeerde en onder meer verantwoordelijk was voor M&A-activiteiten. Carsten Lind is op 1 juni 2020 als nieuw lid van de raad van bestuur toegetreden tot FP; hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

Martin_Geisel_01.jpg

Martin Geisel

CFO

Geboren in 1960. Diploma: bedrijfskunde.

Martin Geisel heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële sector. Van 2009 tot 2020 was Martin Geisel de CFO van ISS Facility Services Holding GmbH. Tegelijkertijd bekleedde hij van 2017 tot 2020 de functie van CEO bij haar dochteronderneming, ISS Communication Services GmbH. De ISS Group is een beursgenoteerde dienstverlenende onderneming met hoofdzetel in Denemarken en toonaangevend op het gebied van werkplekbeleving en facility management met meer dan 12.000 medewerkers. Van 1997 tot 2009 werkte Martin Geisel voor Danaher Corporation, een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf, en was hij chief finance officer van Leica Microsystems, Hach-Lange, en Fluke. Martin Geisel heeft vele jaren ervaring op het gebied van treasury, M&A en investment banking en is sinds 11 januari 2021 CFO van de FP Group. Hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.