Over Francotyp-Postalia


fp-berlin

FP Francotyp levert frankeermachines en andere postverwerkingsmachines (vouwmachines en omslagvulmachines). FP maakt al vanaf 1923 (frankeer)machines, een geschiedenis van ruim 90 jaar.

We bedienen in België ruim 5.000 klanten en hebben een landelijk netwerk van monteurs en adviseurs. We werken bij Francotyp met lokale verkoopvertegenwoordigers en servicemonteurs en zijn dus altijd dicht bij u in de buurt.

FP Francotyp België is gevestigd in Antwerpen. De administratieve en ondersteunende werkzaamheden worden gedaan vanuit het regionale kantoor in Nederland. 

Wij doen er alles aan om u een goede service te geven. Bij vragen, problemen of storingen kunt u eenvoudig contact opnemen met onze helpdesk. Onze helpdesk is tweetalig en zorgt ervoor dat uw probleem zo snel mogelijk wordt opgelost, of uw vraag wordt beantwoord.

We hechten groot belang aan een goede bereikbaarheid. U kunt uw vragen stellen via telefoon, e-mail  en via onze servicepagina op deze website.  Wij streven naar een korte responstijd.

FP groep

FP Francotyp maakt deel uit van de FP Groep. FP is beursgenoteerd en heeft haar hoofdzetel in Berlijn, Duitsland. Onze frankeermachines worden geproduceerd in onze fabriek in Wittenberge, Duitsland.

Francotyp Postalia is opgericht in 1923 en wereldwijd actief in meer dan 50 landen.

In Duitsland heeft FP Francotyp samen met dochteronderneming Mentana-Claimsoft DE-Mail ontwikkeld: het beveiligde digitale communicatiesysteem tussen Duitse (semi)overheid, bedrijven en burgers.

FP Francotyp: wereldwijd actief in meer dan 50 landen

Landen waar FP Francotyp actief is.

postbase mini

Innovatie zit in onze genen

Francotyp Postalia heeft altijd voorop gelopen in het uitvinden en maken van machines. Wij maakten de eerste frankeermachine, de eerste elektronische frankeermachine, de eerste inktjet frankeermachine én de eerste frankeermachine met éénknopsbediening.

Op het gebied van frankeermachines zijn wij marktleider in innovatie. Door goed te luisteren naar onze klanten en hun wensen blijft FP Francotyp nieuwe frankeermachines ontwikkelen.

Francotyp staat midden in de maatschappij

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit. Voor de mensen van FP Francotyp is dit een belangrijk onderwerp. Zowel formeel als informeel wordt er regelmatig over deze thema's gesproken. Wat we doen:

  • ico-windmolen CO2 neutrale postbezorging
  • groene-energie Groene stroom
  • c2c  Grondstofvriendelijke verwerking oude machines (cradle to cradle). Het afval van FP Francotyp wordt gescheiden afgevoerd en we gebruiken voor het schoonmaken van onze machines een speciale bio spoelbak.
  • RB  Omschakeling van rode naar blauwe inkt voor frankeermachines. Blauwe inkt is minder milieubelastend, omdat het geen fluorescerende bestanddelen bevat.

Wij geloven in FP Francotyp

Bij FP zijn we trots op onze eigen mensen en machines. Bij FP streven we naar een prettig werkklimaat voor al onze medewerkers. Wij geloven in de kracht van tevreden en goed ontwikkelde medewerkers; wij hebben een eigen servicedienst en eigen opleidingen.