Frankeermachines & bpost


Als u een frankeermachine gebruikt of gaat gebruiken heeft u met bpost te maken. Het kan gaan om uw toelatingsaanvraag, het opladen van uw frankeertegoed of uw facturen van bpost. Wij hebben deze informatie voor u op een rijtje gezet. 

Francotyp-Postalia is een gecertificeerd leverancier van bpost. Al onze frankeermachines staan op de lijst met erkende frankeermachines van bpost.

bpost logo

Voor het eerst een frankeermachine?

Als u voor het eerst een frankeermachine gaat gebruiken zijn er enkele stappen die we samen moeten nemen. Informatie vindt u op de pagina Uw toelating bij bpost. Bpost heeft een Gebruikersgids frankeermachine (pdf) gemaakt. In deze gids kunt u ook alle relevante informatie vinden.

Heeft u vragen over de frankeertarieven?

Met een frankeermachine frankeert u tegen het gewone tarief. In tegenstelling tot voor postzegels kunt wel nog gebruik maken van non-prior. Niet elke brief is immers even dringend: u bespaart dus tot 25 % op uw portkosten. Op de pagina Frankeertarieven frankeermachine leest u meer over de frankeertarieven en wat u moet doen bij een verkeerde frankeerafdruk.

Heeft u vragen over uw frankeertegoed opladen?

Om te kunnen frankeren met een frankeermachine heeft u frankeerkrediet nodig. U kunt eenvoudig frankeerkrediet in uw frankeermachine laden via de transit rekening van bpost of via uw eigen bpost bank. Op de pagina Frankeertegoed opladen leest u hoe u uw frankeermachine moet opladen.

Heeft u vragen over post versturen met een frankeermachine?

De zendingen die u heeft gefrankeerd met een frankeermachine kunt u afgeven in het postkantoor of Masspost center, laten afhalen door de dienst "Collect & Send"van bpost of in een rode brievenbus deponeren. Meer informatie vindt u op de pagina Post verzenden met een frankeermachine

Heeft u vragen over uw bpost facturen?

U ontvangt elke maand een factuur van bpost. Deze maandelijkse factuur biedt u een overzicht van de herlaadbeurten voor uw frankeermachine(s).

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Voor vragen over uw frankeermachine kunt u terecht op onze pagina Service en helpdesk. Of u kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 02 720 61 28. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Voor vragen over Bpost kunt u terecht op de website van bpost. Of u kunt contact opnemen met de klantendienst van bpost (of via telefoon 022 012345).